Tekstil Baskı Sektörü ERP Yazılımı CRM Yazılımı
Tekstil, imalattan başlayarak dağıtıma kadar ilerleyen uzun bir süreci kapsamaktadır. Tekstil baskı sektörünün içine hammadde, ürün tedarik, üretim, dağıtım, kanal yönetimi de girmektedir. Kalite kontrol yönetimi, tekstil baskı sektörünün çok önemli bir adımıdır. Tekstil baskı sektörü ERP yazılımı ve CRM yazılımı konusunda her zaman etkili bir talebin bulunduğu bir sektör olarak karşımıza çıkar.
Karmaşık ve zorlu sürecin başarılı bir şekilde ilerletilmesi için yardımcı bazı unsurlara ihtiyaç duyulur. Küresel platformlarda güven kazanmış ERP ve CRM yazılımlar tekstil baskı sektörünün en büyük destekçileridir. Ülkemizde tekstil üretimi yapan çok sayıda işletme bulunuyor. Tekstil üretimleri, endüstriyel üretimin yüzde 14 gibi önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Gayrı Safi Yurt İçi Hasıla’nın yüzde 4’ünü de tekstil üretimi oluşturur.
Kısaca tekstil, ülkemizin en büyük imalat endüstrilerinin başında yer alır. Ülkemizde tekstilden hayatını kazananların sayısı 45 milyonun üzerindedir. 45 milyona hitap etmesi tekstili ülkemizin en büyük istihdam alanı haline getirmiştir. Hızlı ilerleme kaydeden tekstil sektörünün önümüzdeki yıl 226 milyar dolarlık bir pazara ulaşacağı ön görülmektedir. Tekstil baskı sektörüne yönelik ERP yazılımı ve CRM yazılımı konusunda hemen her zaman profesyonel çözümlerin mevcut olduğu bir sektördür.
Tekstil Baskı Sektöründe Yazılımların Etkisi
Zorlu ve karmaşık olan tekstil sektörünü yönetmek zor ve zahmetli bir iştir. Üretimden dağıtıma kadarki sürecin sorunsuz ve verimli bir şekilde ilerlemesi için ERP, CRM yazılımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. ERP ve CRM yazılımları tekstilin bütün süreçlerini bir merkezden yönetmeye imkan sunar. Farklı departmanlardan oluşan tekstili bütün verilerinin aynı yerde olması işleri kolaylaştıracaktır.
ERP, tekstilcilerin aradığı özelliklere sahip bir yazılımdır. Departmanların verileri ayrı yerlerde değil ERP sistemiyle tek merkezde toplanır. Böylece bütün veriler birbiriyle iletişim içinde olur. Tekstil endüstrisini oluşturan finans, hammadde, fabrika, kalite ve envanter yönetimi ERP ile bir veri tabanında yapılır. Tekstil baskı sektörüne dair ERP yazılımı ve CRM yazılımı sayesinde karlı bir sektör haline gelir.
Tekstil Sektöründe ERP ve CRM Yazılımlarına Bakış
İnsan hayatının temel ihtiyaçlarından biri de giyimdir. Tekstil, başta insan kıyafeti olmak üzere her türlü dokuma işlemlerini kapsamaktadır. İyi bir ERP, CRM yazılımı, işletmenin yükünü hafifletecek özelliklere sahiptir. ERP, CRM yazılımlarını kullanmak tekstil işletmelerine çok önemli faydalar sağlar. Yazılımları kullanmanın işletmelere sağladığı faydalar arasında şunlar bulunur;
- Üretim daha iyi bir şekilde optimize edilir.
- Her yerden ve her zaman veri ve bilgi girişi yapılabilir.
- Müşteri sorgulaması, tedarik yönetimi kolaylıkla yapılır.
- Satın alma basitleştirilir.
- Ödeme yöntemi ve fatura oluşturma işlemleri otomatikleştirilir.
- Müşteri memnuniyeti elde edilir.
- Bütün veriler ve departmanlar tek merkezden yönetilir.
- Daha az performansla daha fazla iş verimliliği elde edilir.
Tekstil İmalatı Süreçleri ve Yazılımlar
Bir ürünün tekstil işletmelerinden çıkabilmesi için çeşitli aşamalardan geçmesi gerekir. Hammaddenin ürün haline gelebilmesi için geçirmesi gereken tekstil aşamaları; eğirme, dokuma, boyama ve örgü, baskı ve son işlemdir. Süreçlerin sorunsuz gerçekleşmesi ürünün kaliteli olmasını sağlar. Kaliteli ürünün satışı ve kar oranı ise çok daha yüksektir. Ürünün her aşaması, kontrol altında olmalıdır.
Kurumsal Kaynak Planlaması, müşteri ilişkilerine dair yazılımlar, üretimin kontrolünü ve yönetimini yapmada etkili rol oynar. Sürekli ekonomik dalgalanmaların yaşandığı ülkemizde zarar etmemek için ERP ve CRM yazılımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. CRM, ERP, işletmenin iş verimliliğini yükselterek yüksek kar elde etmesine yardımcı olmaktadır. Tekstil baskı sektörü ERP ve CRM yazılımı sayesinde hızlı bir gelişim sürecine dahil olur.