Stok Yönetiminde ERP Çözümleri

Özellikle stok yönetiminde ERP çözümleri tam olarak nitelikli bir yönetim işleminin yapılmasını mümkün kılar! İşletmelerin depolarındaki stokları etkin bir şekilde takip edilmesine stok yönetimi denmektedir. Stok yönetimi manuel veya dijital olarak yapılabilir. Manuel olarak stok yönetimi yapılmasının bazı olumsuz yönleri bulunmaktadır. Manuel stok yönetimi insanlar tarafından yapılacağından gözden kaçan durumlar olabilmektedir. Ancak yönetim teknolojik unsurlar kullanılarak yapıldığında hata payı sıfırlanır.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber stok yönetimi yapmayı kolaylaştıran yazılımlar tasarlandı. ERP, stok yönetimi yapmak için tasarlanan çözümlerden biridir. ERP’nin açıklaması Kurumsal Kaynak Programı’dır. ERP, bir kurumun veya işletmenin modüllerini bir merkezde toplayarak yönetmeye imkan tanıyan yazılımdır.  Stok yönetiminde ERP çözümleri sayesinde işletmenizin çok daha karlı ve dinamik bir şekilde sektörde yer almasını mümkün kılarsınız!

stok yönetiminde ERP çözümleri
stok yönetiminde ERP çözümleri

Stok Yönetiminde ERP Özellikleri

ERP, stok yönetiminin sorunsuz gerçekleştirilebilmesi için gerekli özelliklerle donatılmıştır. ERP stok yönetimi özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Programa sınırsız sayıda stok tipi, tesis ve depo tanımlanabilir.
  • Stok kartları istenilen kategorilerde gruplandırılabilir.
  • Gerekli durumlarda kullanılabilmesi için stokların bütün detaylarına ulaşmayı sağlayacak kısa yol uygulamaları bulunur.
  • Stok boyutları ve şablonları sayesinde stok durumları pratik bir şekilde kontrol edilebilir.
  • Stok kartları bir ekranda kolayca aranıp bulunabilir.
  • İşletmenin işleyiş sistemine göre depoların eksik stok çalışmaları düzenli olarak yapılabilir.
  • Farklı birimlerdeki stok takibi yapılabilir.
  • Hammadde ve ticari ürünlerdeki satın alma giderleri işletmenin maliyetine yansıtılabilir.
Stok Yönetiminde ERP Özellikleri
Stok Yönetiminde ERP Özellikleri

Neden Stok Yönetiminde ERP?

Bir işletmenin her yönüyle ve eksiksiz bir şekilde yönetilmesi zor bir iştir. Özellikle farklı departmanlardan oluşan işletmeleri takip etmek ve yönetmek çok daha zordur. Teknolojinin gelişmesi, işletmelerdeki işlemlerin takip ve yönetimini kolaylaştırdı. ERP, işletmelerde kullanılan modüllerin tek bir merkezden yönetilmesini sağlar.

ERP, daha fazla personele ihtiyaç duymadan takip ve yönetme işlemleri sorunsuzca gerçekleştirilebilir. ERP bütün akıllı cihazlarda çalışan bir programdır. Hemen hemen her sektörde kullanılabilen ERP, sektöre göre özelleştirilebilir. Kurulumu birkaç dakika süren ERP’yi kullanmak için özel bir eğitim almaya gerek yoktur. ERP, iş verimliliğini artırırken işletmenin daha fazla kar elde etmesine de yardımcı olur.